Evigt liv?

Det vi försöker förklara här är inte en egen teologi vi hittat på. Det är klassisk kristen tro som den först presenterades i Bibeln av lärljungarna till Jesus och sedan återupptäcktes av Martin Luther.

Gud har skapat människan till en evighetsvarelse. Vi är skapade till hans avbild, så liksom han är evig är människan det. Men människan valde att bryta med Gud och gå sin egen väg. Därför är mänskligheten och varje individ på väg in i en evighetstillvaro – men en mörk och ångestfylld tillvaro utan Gud.

Gud är kärlek, men han är också helig och alltigenom ren. Därför kan han inte bara låtsas som om människan aldrig gjorde uppror. Om han tog till sig den fallna människan som fått en dödlig och ond natur så skulle människan förintas i hans renhet.

I sin obegripliga kärlek till människorna hittade Gud en utväg ur denna tragik. Hans egen son skulle födas på jorden och som människa ta på sig straffet för mänsklighetens uppror, men eftersom han i sig själv som Guds son är oskyldig skulle han uppstå från döden och ge alla en chans att ta emot förlåtelsen.

Gud är kärlek och kärlek kan aldrig tvingas på någon. Därför behöver varje människa som vill ta emot förlåtelsen och få ett nytt och evigt liv hos Gud ta emot det genom ett eget beslut av fri vilja.

Hur gör man det?

Det är förvånansvärt lätt!

I Bibeln liknas det vid att man tar emot Guds rike på samma sätt som ett barn tar emot gåvor – utan blygsamma invändningar eller försök att förstå. I glädje tar man bara ivrigt emot!

Du tar emot förlåtelsen och det nya livet hos Gud genom att ta emot Jesus i ditt ”hjärta”, i ditt innersta. Du tar emot det som Jesus gjorde på korset när han genom sitt blod och död tog straffet för dina och alla människors synder, det vill säga straffet för upproret mot Gud.

Konkret beskriver Bibeln det så här:

Om du med din mun bekänner att Jesus är Herre och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli räddad.  För med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir räddad. 

(Romarbrevet kap 10, vers 9-10)

Du kan göra det med egna enkla ord eller använda bönen här nedan.

Jesus beskriver det som då händer att du på ett ögonblick blir född på nytt, du går från mörker till ljus, från evig död till evigt liv och du blir ett Guds barn som redan i livet här på jorden har tillgång till Faderns kärlek, frid och välsignelser på alla plan av ditt liv.

 I Bibeln står:

Om någon är i Kristus är han alltså en ny skapelse. Det gamla är förbi, se, allt har blivit nytt.

(Andra Korintierbrevet 5:17)

Förslag på bön för att ta emot Jesus:

Jesus, tack för att du kallar mig att följa dig. Tack för att du ger mig förlåtelse för att jag levt mitt liv utan Gud. Du dog för mina synder och uppstod för att jag skall få evigt liv. Tack Jesus för att du älskar mig och att jag från och med nu får följa dig. Jag tar emot dig i mitt hjärta.

Tack Gud för att du nu ger mig nytt liv, att jag nu blivit ditt barn och att du nu är min Far i himlen. Välsigna mig och beskydda mig och led mig på dina vägar genom ditt ord.

Amen.

Att bli kristen är inte att följa en massa regler och ritualer. Det är att ha en relation med Jesus som nu genom den Helige Ande lever inom dig. Tala med honom varje dag. Läs om honom i Nya Testamentet i Bibeln. Sök upp andra kristna som håller sig till Jesus.

Du får mycket gärna kontakta oss i Kristet Nätverk Nykvarn!

Du kan ställa frågor, få tips på böcker om kristen tro och om församlingar du kan kontakta på din ort.

Bor du i Nykvarn är du hjärtligt välkommen att vara med på våra samlingar!

Gud välsigne dig!