Klädinsamling

Under åren 2015 till 2017 var Kristet Nätverk Nykvarn ansvarigt för klädinsamling i Nykvarn. Detta hanterades av George Steij.
Kläderna förmedlades till Migrationsverkets flyktingmottagning genom en frikyrkoförsamling i Flen. Under perioden förmedlades över 50 stora säckar från Nykvarn!

George: ”Familjerna som kom hit till Sörmland hade ingenting och här sitter vi på en massa kläder och saker som inte används längre. Att återanvända ger ju faktiskt också miljömässigt en långsiktig hållbarhet.”

Kristet Nätverk Nykvarn har mottagit ett tackbrev från kontakten i Flen:

”Vi vill tacka er i Nykvarn för all hjälp med klädinsamling! Vi besöker flyktingmottagningen en gång i veckan sedan augusti 2015. I början var vi några få frivilliga, men nu är det folk och församlingar på 10 orter i Sörmland som hjälps åt. I december köpte vi bla in 100 julklappar och delade ut till barnen. Företag, butiker, banker och kyrkor skänkte pengar så vi köpte in chokladaskar, ritblock o pennor till varje barn och de vuxna fick kläder eller saker de behövde. En mamma med tvillingar grät av glädje när hon fick en barnvagn. Detta blev en stor överraskning för alla dem som verkligen inte hade förväntat sig några julklappar. Vi tänker fortsätta så länge behovet finns kvar.”